Volledig scherm
Orlando de Beauvoir. © DG

Drags paraderen en gooien met handtassen op Roze Woensdag

NIJMEGEN - Mannen die zich uitdossen als vrouwen, vrouwen die zich presenteren als mannen. De acht deelnemers aan de dragwedstrijd bij de Thomtombar leven zich lekker uit. 

En de wedstrijdleiding ook. Die heeft bedacht dat er vier rondes zijn: paraderen op de rode loper, handtaswerpen, een ander van make up voorzien en hints. 

Orlando de Beauvoir (artiestennaam) met blauwe baard, giga oorringen en uitbundig make-up is de winnaar van vorig jaar. ,,Maar dit jaar is de concurrentie sterker’’, zegt de dragqueen. 

Een heel ander type is Baba de Beauvoir: lang, slank, zwoele lippen en een zwart hoofddeksel. ,,Ik vorm met Orlando en Betty een artiestenfamilie. Dit is gewoon leuk, biertje drinken en het publiek entertainen.’’

Volledig scherm
Betty de Beauvoir © DG

En dan Betty de Beauvoir:  hoedje, lippenstift maar ook bakkebaarden. ,,Ik beschouw mezelf als queer. Queers laten zich niet in het hokje man of vrouw, homo of hetero duwen.’’

De juryleden Miss Valentina, Marcella en Maggie zijn echter niet zo onder de indruk van de De Beauvoirs. Zij roepen Boys uit tot dragking en Miss Maura tot dragqueen van het jaar.

Volledig scherm
Baba de Beauvoir. © DG
Volledig scherm
Juryleden Miss Valentina, Marcella en Maggie © DG