Volledig scherm
Deze lopers waren net op tijd. © De Gelderlander

Drama op Wedren, vrouw mag niet meer starten: ‘8 uur is 8 uur’

NIJMEGEN - Een 30-kilometerloopster had dinsdagochtend pech: haar bandje is niet meer gescand. Reden: ze was ruim tien minuten te laat bij de start op de Wedren in Nijmegen. 

De laatste groep wandelaars, die van de 30 kilometer, had tot acht uur vanochtend de tijd om zich te melden op de Wedren. Van iedere loper wordt daar zijn of haar bandje gescand. Dat is nodig om de Vierdaagse uit te kunnen lopen én vrijdag het welverdiende kruisje te krijgen. 

Te laat op de Wedren

Op de eerste wandeldag kwam een handjevol lopers net iets na achten aan. Ze werden doorgestuurd naar de centrale administratie. ,,Acht uur is acht uur”, zegt een Vierdaagse-medewerker. ,,Als het onmacht is, willen we nog een uitzondering maken. Dan moet de reden wel aantoonbaar zijn.” Bij een aantal lopers was dat volgens haar dinsdagochtend het geval: hun bus zette hen te laat af op de Wedren. 

Startbewijs vergeten

Van een dame die een paar minuten later aankwam, werd het bandje niet meer gescand. Ze was haar kaartje vergeten, zegt ze. ,,Ik heb het opgehaald, vervolgens ben ik heel Nijmegen doorgefietst om hier te komen. Ik ken hier de weg niet.” 

Ze mag haar derde Vierdaagse wel lopen maar omdat ze niet meer gescand is, krijgt ze geen medaille meer. ,,Ik ga het toch proberen.”   

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.