Een avondje uit met Leo Weterings: Feestbaas heeft geen tijd voor bier

NIJMEGEN - Het zijn tropendagen voor Leo Weterings. De kersverse directeur van de Nijmeegse Vierdaagsefeesten was afgelopen jaar vooral nog feestvierder, nu heeft hij de eindverantwoordelijkheid over het grootste evenement van het land: ,,Natuurlijk, als ik rondloop en al die blije mensen zie: dat maakt me hartstikke trots.”

Volledig scherm
Leo Weterings © Paul Rapp

Tijd om zelf een biertje te drinken heeft hij niet. Scheelt dat Weterings sowieso geen drinker is. Tijdens de feesten is het vooral goed rondkijken, zegt Weterings. Iedere avond maakt hij z’n rondjes door de stad, bezoekt hij verschillende podia. 

Deze avond is het eerst tijd voor een stop bij café De Opera, het café aan het Koningsplein waar hij zelf eind jaren tachtig achter de bar stond. Dik dertig jaar geleden alweer. ,,Sindsdien is er veel veranderd”, zegt Weterings. ,,Ook bij de Vierdaagsefeesten. Dat was toen allemaal veel kleinschaliger. Hoewel het Koningsplein toen ook altijd bomvol stond. De keuze was toen veel minder.”

Valkhof Festival

,,Je moet niet proberen om bij één podium het iedereen naar z’n zin te maken. Dat werkt niet. Wij hebben diverse podia waar verschillende mensen op afkomen. Daarmee zorg je ook dat een hele stad aan zijn trekken komt. Zonder afbreuk aan het karakter van een bepaalde plek te doen.”

Op naar de volgende stop: het Valkhof Festival. Typisch zo’n plek die een specifieke doelgroep bedient: de verfijnde muziekkenner. ,,Het is één van mijn favoriete plekken. Hier komen de bands die je volgend jaar op grote festivals ziet.”  

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.