Eerste uitvaller Vierdaagse stopt al bij 5 kilometer vanwege blessure door parachutesprong

NIJMEGEN - De eerste uitvaller van de 103de Nijmeegse Vierdaagse heet Leopold Driessen (67). De Belg moest al na ongeveer vijf kilometer opgeven vanwege een ontstoken scheenbeen.

Volledig scherm
Leopold Driessen © DG

De teleurstelling bij Driessen is vanzelfsprekend groot. In maart van dit jaar liep hij bij een parachutesprong een scheenbeenbreuk op. Daar heeft hij nog altijd last van.

Driessen had zich voor het eerst ingeschreven voor de Vierdaagse, op de dertig kilometer. Hij wist namelijk al dat het lastig zou worden om het tot en met vrijdag vol te houden. ,,Ik hoop volgend jaar terug te kunnen komen. Ik heb net de pech gehad dat ik een been heb gebroken, maar normaal gesproken ben ik een frequente wandelaar.’’ 

Waar Driessen eigenlijk vier dagen in Nijmegen zou blijven, keert hij nu terug naar zijn vrouw in België. ,,Kijken of het daar beter gaat’’, zegt hij met een voorzichtige lach.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.