Eerste wandelaars mijden eindsprint op Wedren

VIDEONIJMEGEN - Paul Jansen (46) en Martin Averesch (40) zijn op de openingsdag van de Vierdaagse als eerste wandelaars gefinisht op de Wedren. Het duo trok gedurende een groot deel van de vijftig kilometer durende etappe samen op en besloot daarom niet te sprinten om ‘de overwinning’. ,,We lopen hem lekker samen uit”, aldus Averesch toen hij met Jansen om even na half tien aankwam bij de eindstreep.

De uit Barneveld afkomstige Averesch bereikte vorig jaar tijdens zijn tiende Vierdaagse op de slotdag ook al als eerste de finish. Jansen (Rosmalen) kwam gedurende zijn negen eerdere deelnames nog nooit als nummer één aan op de Wedren. ,,Maar tweede ben ik wel al vaker geweest.”

De twee snelheidsduivels keken terug op een geslaagde openingsdag. Averesch: ,,Geen regen en niet zo warm. Voorgaande jaren was het haast te heet. Nu waren de omstandigheden ideaal.”

Weinig toeschouwers

Echt druk was het nog niet met toeschouwers langs het parcours, beaamde Jansen. ,,Maar van de enkele mensen die er langs de kant stonden, wisten we wel zeker dat hun applaus speciaal voor ons bedoeld was.’’

Jansen en Averesch bereikten zonder fysieke problemen de finish. Jansen: ,,We zijn fris voor de volgende etappe.’’

Volledig scherm
Paul Jansen (46) en Martin Averesch (40) op de Wedren. © DG
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.