Enorme drukte bij ophalen startbewijzen

videoNIJMEGEN - Het is een drukte van jewelste bij het uitreiken van de startbewijzen voor de Nijmeegse Vierdaagse, die dinsdag van start gaat. 

Vandaag en morgen kunnen de lopers de bewijzen bij tenten op de Wedren ophalen. Rijen dik wachten de wandelaars in de brandende zon. De wachttijd is opgelopen tot ruim een uur.

Volledig scherm
Harrie en Jo uit Beek en Donk hebben zojuist hun startbewijs opgehaald voor de Nijmeegse Vierdaagse. © Irma van Teunenbroek

Vrienden Harrie en Jo uit Beek en Donk lopen beiden de 30 kilometer van de Vierdaagse en voegden zich al om 12.00 uur in de rij, een uur voor de uitreiking van start ging. Harrie: ,,Het maakt eigenlijk niet uit of je alvast een uur eerder in de rij gaat of nu gaat. Je bent net zoveel tijd kwijt.''

Lopers kunnen vandaag nog tot 17.00 uur terecht op de Wedren in Nijmegen en morgen tussen 10.00-17.00 uur. Lopers die starten vanaf Heumensoord, moeten daar hun startbewijzen ophalen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.