Volledig scherm
Erik Visch. © dg

Erik is dé held van de Vierdaagse: hij haalt al twee jaar lopers op en brengt ze naar de finish

NIJMEGEN - Helden bestaan en ze heten Erik. Erik Visch liep vandaag 50 kilometer, rustte een paar uur uit en liep toen de route terug om de laatste strompelaars te ondersteunen. Om ze een minuut voor sluitingstijd bij de finish af te leveren.

,,Je kunt deze mensen toch niet laten vallen”, vertelt hij nog zuchtend van de inspanning. Een kilometer of drie heeft hij samen met een maat een loper onder de armen genomen en in sneltreinvaart naar de finish gebracht. De loper kan, eenmaal gefinisht, niet meer op zijn benen staan en wordt afgevoerd door het rode kruis. 

,,We doen dit elke dag”, vertelt Visch. ,,We willen gewoon niet dat iemand uitvalt omdat ’ie een paar minuten te laat aankomt.” Hij is twee jaar geleden begonnen met de ‘ophaalservice’.  ,,Het is fantastisch om te doen.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.