Eten buiten de gebaande paden doe je op de Ramblas

NIJMEGEN - Op de laatste dag van de Vierdaagsefeesten zin in avontuurlijk voedsel, dat je thuis niet snel klaarmaakt? Het is volop te krijgen tijdens de Vierdaagsefeesten. 

Liefhebbers van exotisch eten kunnen bijvoorbeeld terecht bij de World Street Kitchen, met onder meer Thaise en Surinaamse specialiteiten. of op de SMKMRKT. Jamaicaans, Vietnamees, Japans of Thais: het is er volop te krijgen. 

Colombiaans

Ook voor de feestvierder die over de Ramblas naar het station loopt en graag buiten de gebaande paden eet, is er keuze zat. Colombiaans bijvoorbeeld. Matthijs Brul (42), zelf ook een avontuurlijke eter, bestelt er een Colombiaanse spies en empanadas. ,,Geen idee wat ik moet verwachten. Ik houd er wel van om onbekende dingen uit te proberen. Ik kies voor Colombiaans, omdat ik het niet ken. Naar dit soort feesten ga ik ook om eten te proberen”, vertelt hij. 

Ada Bruil, die zijn gerecht bereidt, vertelt dat Colombiaans eten ‘best pittig kan zijn'. ,,Maar zeker niet té. Het is ook hartig”, vertelt ze.

Pad thais

Andere wereldkeukens zijn ook te krijgen op de Ramblas. Thais, Koreaans, Chinees en Japans: wie op de Ramblas flaneert, kan het allemaal tegenkomen.  Een kok is druk in de weer met zijn wok, waarop hij een pad thai aan het bereiden is. ,,Die pad thais worden goed verkocht. Ik ben de tel kwijt, zoveel dat er doorheen zijn gegaan. Het is een beetje kruidig, maar ook zeker niet te heftig”, vertelt hij. 

Een ander, Ger van Bentem (59), heeft een Indiase rol gekocht bij de kraam. ,,Het smaakt heel aardig. Ik heb dit nog nooit gehad. Het is erg apart, anders dan het Indiase eten dat ik eerder weleens op heb. Ja, ik zou het iedereen aanraden.”

Volledig scherm
Koks bij de Ramblas © DG
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.