Volledig scherm
De Vierdaagse duurde voor Evy Heesen maar een paar uur. © De Gelderlander

Evy wist voor de start van haar Vierdaagse al dat ze zou uitvallen

NIJMEGEN - Dat ze ging uitvallen, wist ze al. Evy Heesen (69) uit Zellem besloot tot de nieuwe brug, de Oversteek, te lopen en weer terug. Toch zo’n 7 kilometer.

Het ging in februari mis. Heesen viel en sindsdien heeft ze last van haar knie. De Vierdaagse cancelen, lukte niet meer. Dus besloot ze toch aan haar derde Vierdaagse te beginnen. Maar tevergeefs: binnen een paar uur was ze terug op de Wedren. 

,,Een kennis zei tegen mij als je iets verder loopt, kun je met de bezemwagen mee. Ik weet dat ze niet iedereen  meenemen. Soms moet je zelf voor vervoer zorgen. Daarom besloot ik bij de Oversteek al om te keren en zelf terug te lopen.” Bij aankomst op de Wedren dacht ze dat ze de eerste uitvaller was. Maar die dubieuze eer gaat naar de Belg Leopold Driessen. 

Verzorgingspost

Ze hoeft niet bang te zijn dat ze zich de komende dagen gaat vervelen: ze gaat helpen bij de verzorgingspost van RET. ,,Morgen sta ik in Wijchen en vrijdag op de Sint Annastraat. Donderdag houd ik een rustdagje. Hopelijk ben ik er volgend jaar weer bij, maar dan gewoon als wandelaar.” 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.