Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Extra bussen en treinen voor wandelaars en bezoekers Vierdaagse

NIJMEGEN - Vanwege de Vierdaagse, en de bijbehorende feesten, rijden vanaf zaterdag tot en met volgende week vrijdag extra bussen en treinen van en naar Nijmegen. Dat melden vervoersbedrijven NS en Breng.

De extra treinen rijden de komende dagen niet alleen overdag. Ook 's nachts zet NS ze in om wandelaars, toeschouwers en feestvierders te vervoeren. Zo vertrekt zaterdagnacht om 02.30 uur nog een trein van Nijmegen naar Arnhem. Verder zijn de treinen van NS rond de Vierdaagse langer.

Breng maakt in de regio Arnhem-Nijmegen gebruik van speciale 'Vroegbussen' (pdf.) om wandelaars op tijd bij de start te krijgen. Die vertrekken vanuit verschillende plaatsen al vanaf 03.16 uur. Kanttekening: alleen mensen met een zogenoemde 'Blarenpas' kunnen bij Vroegbussen instappen. Bezoekers die voor de Vierdaagsefeesten naar Nijmegen komen, kunnen naar huis met de extra nachtbussen van Breng.

Handig voor mensen die nu al weten dat ze de trein gaan pakken voor de Vierdaagse: NS verkoopt Vierdaagse-retours. Met zo'n kaartje krijg je 20 procent korting op je reis.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.