Volledig scherm
Met de trein op naar Via Gladiola. © Caspar Huurdeman

Extra treinen en bussen tijdens Vierdaagse goed gebruikt

NIJMEGEN - NS en Arriva hebben meer extra treinen ingezet dan voorgaande jaren tijdens de Vierdaagse. Daar is goed gebruik van gemaakt. Busvervoerder Breng zette extra diensten in om wandelaars naar de start te brengen en feestvierders naar huis. Net zoveel als voorgaande jaren en ook dat liep goed. 

De feestvierders hebben zich 's nachts goed gedragen, ondanks dat treinen of bussen soms erg vol zaten, laten alle vervoerders weten. Ze hebben het over een gemoedelijke sfeer. 

,Op basis van OV-chipkaartgegevens zijn er van 14 tot 20 juli volgens NS iets tussen de 375.000 en 400.000 reizigers met de trein vervoerd. Busmaatschappij Breng noemt geen harde getallen maar een woordvoerder laat weten dat het bedrijf in de Vierdaagseweek zo'n 35 procent extra reizigers naar Nijmegen vervoert.

Proef met trein naar Tiel

Arriva had extra treindiensten en langere treinen ingezet tussen Arnhem Centraal-Doetinchem en Nijmegen-Venray en ook langere treinen tussen Nijmegen-Venlo. Nieuw dit jaar was de inzet van extra nachttreinen tussen Elst-Tiel op donderdag 19 juli en vrijdag 20 juli, in aansluiting op de NS-treinen van- en naar Nijmegen.

Alleen was vrijdag een overwegstoring bij Elst waardoor sommige treinen zijn uitgevallen of met vertraging reden. Rond negen uur ’s avonds was de storing voorbij.

Extra personeel

NS had extra treinen naar Arnhem, Utrecht en Den Bosch. Daarbij hoort ook extra  inzet van treinpersoneel zoals machiniste,  conducteurs en schoonmakers. Ook had de NS medewerkers bij de poortjes staan, mensen die normaal op kantoor zitten. Al met al zijn er zo'n honderd extra NS'ers aan het werk geweest.

Ook zaterdagochtend waren de treinen extra lang vanwege het vervoer van wandelaars die weer naar huis reizen. De woordvoerders van NS en Arriva zeggen allebei dat de samenwerking tussen de treinmaatschappijen goed is verlopen. 

Volledig scherm
Vierdaagsegangers op weg naar Nijmegen op station Arnhem Centraal. © De Gelderlander
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.