Faberplein tijdens het optreden van Ronnie Ruysdael, eerder deze week.
Volledig scherm
Faberplein tijdens het optreden van Ronnie Ruysdael, eerder deze week. © Tom Hessels

Faberplein nog niet pin-klaar: ‘Te veel gedoe’

NIJMEGEN - Feestvierders die tijdens de Vierdaagsefeesten op het Faberplein met pinpas willen betalen hebben pech: pinnen is niet mogelijk aan de buitenbars op het populaire plein. 

,,Het is te veel gedoe om het systeem overal te laten werken. Ook hebben we nog te weinig draagbare pinapparaten om aan alle obers mee te geven. Als we op pin zouden overgaan, vind ik dat daar wel álle obers mee rond moeten lopen. Niet maar een paar”, zegt Bas Neienhuijsen, eigenaar van horecazaken op het plein.  

‘Je ontkomt er niet aan’

Bezoekers zonder cash kunnen overigens wel munten pinnen bij de pinbus verderop. Leveren ze die munten aan de bar in, krijgen ze 0,10 cent korting op de drankprijs. ,,Volgend jaar wil ik degenen die munten pinnen zelfs 0,20 cent korting even.” 

In de komende jaren verwacht Neienhuijsen wel over te gaan op pinnen aan de bar. ,,Je ontkomt daar uiteindelijk niet aan, denk ik. Ik merk dat er meer mensen aan de bar komen die willen pinnen dan andere jaren.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.