De fietsen stonden afgelopen weekend rijendik opgesteld op de fietsbrug.
Volledig scherm
De fietsen stonden afgelopen weekend rijendik opgesteld op de fietsbrug. © Paul Rapp

Gemeente komt in actie: verkeerd gestalde fietsen meegenomen

NIJMEGEN - Controleurs van de gemeente Nijmegen hebben sinds zaterdag al meer dan 150 fout geparkeerde fietsen verwijderd uit de binnenstad. Vooral op belangrijke calamiteitenroutes van de politie, zoals de Molenstraat en de Augustijnenstraat, werden er fietsen meegenomen. 

De verkeerd gestalde rijwielen kregen een gele sticker met daarop de mededeling dat de fiets binnen 15 minuten verplaatst moet worden. Een krap kwartier later werd de daad bij het woord gevoegd: de fietsen werden meegenomen in een busje van rijwielopruimdienst AFAC. 

Overlast

De afgelopen dagen ontstond op diverse plekken in de stad overlast door massaal verkeerd gestalde fietsen. Vooral bij het rijwieldeel van de spoorbrug, De Snelbinder, was het raak. Zaterdagavond stond het daar zo vol dat voetgangers op het fietspad moesten lopen. Toch gaan ambtenaren daar niet intensiever controleren. 

,,Maar mocht het hinderlijk worden, dan zouden we daar ook kunnen optreden”, aldus een gemeentewoordvoerder. Wie zijn stalen ros kwijt is, kan die deze week ophalen op de locatie van de AFAC in het centrum. Nadat de boete betaald is natuurlijk. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.