‘Gewonde recordloper Koopman’ tóch van start op jacht naar 70ste (!) Vierdaagsekruisje

NIJMEGEN - Na het uitvallen van Bert van der Lans (71 deelnames), was de Vierdaagse ook bijna zijn tweede recordloper kwijt. Dick Koopman (88) kwam donderdag tijdens zijn 70e deelname zwaar ten val, zo meldt de marsorganisatie. Toch ging de Alkmaarder vrijdagochtend weer van start op weg naar de Via Gladiola.

Koopman zou aan zijn struikelpartij op de dag van Groesbeek een gehavend gezicht en een wond aan zijn hand hebben overgehouden. Waar en hoe hij exact ten val kwam, is nog onbekend. 

Volledig scherm
Op deze archieffoto wordt Dick Koopman, geflankeerd door recordhouder Bert van der Lans, binnengehaald na zijn 65ste Vierdaagse. Dat was vijf jaar geleden. © Flip Franssen

Als Koopman dit jaar zijn zeventigste kruisje haalt, loopt hij in op recordhouder Bert van der Lans. Diens teller stond voorafgaand aan de Vierdaagse van dit jaar op 71 deelnames en blijft daar vooralsnog op staan.  Van der Lans verscheen woensdag niet meer aan de start nadat hij een dag eerder bij een val van zijn fiets zijn sleutelbeen brak. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.