Volledig scherm
Meteoroloog Jules Geirnaerdt © DG

Goed weernieuws tweede dag Vierdaagse: ‘Neem je zonnebrand mee’

NIJMEGEN - Afgezien van een paar druppels motregen in de ochtend, kende de Vierdaagse op meteorologisch gebied een perfecte start. En het wordt nog beter, voorspelt weerman Jules Geirnaerdt. ,,Neem woensdag de zonnebrand maar mee.”

Met temperaturen die dinsdagmiddag opliepen tot maximaal 20 graden spraken deelnemers van ‘ideaal wandelweer’. Door opklaringen in de nacht van dinsdag op woensdag zal het voor de start van de tweede etappe wat kouder zijn dan op dag één. ,,Met tien tot twaalf graden kan het dan nog wat fris aanvoelen”, aldus de aan de Vierdaagse-organisatie verbonden Geirnaerdt. ,,Maar die opklaringen zorgen er ook voor dat het in de loop van de woensdag een stuk zomerser wordt.”

25 graden
De zon zal zich volgens Geirnaerdt op de dag van Wijchen veel vaker laten zien dan tijdens de eerste wandeletappe. ,,In de ochtend kan er nog wat bewolking zijn, maar de zon zal meer en meer doorbreken. De lucht wordt niet strakblauw, maar er zullen genoeg zonnige periodes zijn. Zeker in het tweede deel van de middag kan het kwik wel oplopen tot 25 graden.”

Geirnaerdt heeft dan ook een advies wat veel Vierdaagsegangers als muziek in de oren zal klinken: ,,Een regenjack is niet nodig. Neem maar wat zonnebrand mee. Nadat het dinsdag al ideaal wandelweer was, wordt het nu ook lekker weer voor de toeschouwers.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.