Henk uit Asten sleept zijn jukebox uit 1958 mee naar de Vierdaagse om zijn vriendin Jo aan te moedigen

WIJCHEN / ASTEN - Henk Donkers uit Asten-Heusden zorgt met jukebox voor opbeurende muziek tijdens de Nijmeegse Vierdaagse. Uitgerekend op de stoep bij een gewezen zendpiraat.

Quote

Ik zette hem in Heusden langs het parcours van de Kennedy­mars neer. Dat werd een hit. Toen bedacht ik me dat het bij de Nijmeegse Vierdaagse ook leuk zou zijn.

Henk Donkers, Jukeboxman
Volledig scherm
Op de tweede dag van de Vierdaagse in Nijmegen - de Dag van Wijchen - geeft Henk Donkers uit Asten-Heusden (links) met zijn jukebox de lopers een muzikale oppepper. © David van Haren

Het is een slaperig stukje Gelders platteland waar de lopers van de Nijmeegse Vierdaagse zich doorheen moeten worstelen, op weg naar meer bruisende plekken langs het parcours. Maar op woensdagochtend krijgen de kilometervreters daar een muzikale oppepper. Bloody Mary van Tom & Dick en andere klassiekers uit het genre levenslied toveren een lach op de gezichten van de vermoeide lopers.

De opbeurende klanken zijn afkomstig uit de jukebox van Henk Donkers (64) uit Asten-Heusden, die hij voor het erf van het boerenechtpaar Rien en Betsie Giesbers - halverwege Wijchen en Balgoy - geparkeerd heeft. Dat is nu al zo’n acht jaar de vaste stek waar Donkers met zijn nostalgische, bruine jukebox (bouwjaar: 1958) van het merk AMI de vierdaagselopers even hun spierpijn laat vergeten.

,,Deze jukebox tikte ik ruim twintig jaar geleden voor ongeveer tienduizend gulden op de kop in Eindhoven. Al snel daarna zette ik hem in Heusden langs het parcours van de Kennedymars neer. Dat werd een hit. Toen bedacht ik me dat het bij de Nijmeegse ook leuk zou zijn.’’ 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.