Henny is dolgelukkig bij Drift's Danspaleis: ‘Ik heb met Fons de Poel gedanst’

videoNIJMEGEN - Dolgelukkig komt Henny Wittekamp (84) uit Nijmegen de dansvloer af. ,,Dit was zo leuk. Ik heb net met Fons de Poel mogen dansen”, zegt ze enthousiast. 

Wittekamp is een van de tientallen ouderen die zaterdagmiddag uit haar dak gaat op de Waalkade. Voor het derde jaar op rij is daar deze zaterdagmiddag Drift's Danspaleis, een dansmiddag en festival speciaal gericht op senioren. 

Ballroom van weleer

 Het festivalterrein van SMKMRKT is voor de gelegenheid omgetoverd tot een ballroom van weleer. Muziek is er van vroeger. Denk aan Johnny Hoes’ Och was ik maar en Als de zon schijnt van André van Duin. Ouderen die slecht ter been zijn, zijn met speciaal vervoer naar de feestplek gebracht. Programmamaker Fons de Poel was aanwezig voor opnames. 

Hartstikke blij is Wittekamp met de discomiddag. ,,Voorgaande jaren was mijn man er nog bij. Helaas is hij overleden. Voor het eerst ben ik hier alleen. Of eigenlijk niet, mijn vriendinnen gaan gelukkig met me mee. En iedereen die hier komt wordt er goed bij betrokken.” 

Lees verder onder de foto.

Henny danst met Fons de Poel.
Volledig scherm
Henny danst met Fons de Poel. © Gerard Verschooten

Snel naar de dansvloer

Ook andere ouderen vermaken zich opperbest op oude hits. Louis (84) en Toos (80) Toussaint zitten samen met Nel Otto (82) en Lies Maas (80) eerst nog rustig op de banken te kletsen. Maar als de dj's muziek van vroeger instarten weten ze niet hoe snel ze naar de dansvloer moeten gaan. 

,,Eigenlijk zouden er meer van dit soort middagen voor ouderen moeten zijn”, zegt Otto. Ze houdt namelijk wel van een feestje. ,,Samson is mijn stamkroeg, daar komen wij regelmatig. Toen ik 80 werd hadden mijn vriendinnen zich omgedoopt tot de Samson Girls en daar een liedje op gemaakt op de melodie van You're the greatest lover van Luv. Wat hebben we gelachen.”

Toch zit dagelijks naar de stad gaan er niet meer in. ,,We lopen een paar keer in de week een rondje door de stad. Dat is genoeg. Bakje koffie drinken, lekker wat eten. Hossen en springen 's avonds, dat lukt niet meer op onze leeftijd. Één zo'n middag daarvoor is wél fantastisch”, zegt Louis Toussaint, die zelfs de openingsdans mag verrichten. 

Het Danspaleis is nog tot 16.00 uur geopend. 

Quote

Één zo'n middag daarvoor is wél fantas­tisch.

Louis Toussaint
Louis Toussaint en zijn vrouw Toos bij de dansmiddag.
Volledig scherm
Louis Toussaint en zijn vrouw Toos bij de dansmiddag. © Gerard Verschooten
De dansmiddag.
Volledig scherm
De dansmiddag. © Gerard Verschooten
Ouderen gaan los in het Danspaleis
Volledig scherm
Ouderen gaan los in het Danspaleis © DG
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.