Het gewone pils van de Vierdaagsefeesten beu? Hier scoor je speciaalbier

VideoNIJMEGEN - Lekker feestvieren met een biertje in de hand: voor veel mensen is het deze week dagelijkse kost op de Vierdaagsefeesten. Maar er is genoeg  partyvolk dat zelfs tijdens de Vierdaagse speciaalbier wil hebben. 

De tijd dat je de hele stad door moest voor speciaalbier is voorbij. Keuze zat. Op festival Op 't Eiland bijvoorbeeld, het Mariënburgplein bij LUX, de SMKMRKT. 

Speciaalbierbar

Op De Kaaij komt de speciaalbierliefhebber helemaal aan zijn trekken. Bij het oplopen van het terrein stuit je direct op een gespecialiseerde bar. Het populairst: de Weihenstephaner, een fris, licht bitter Duits bier. 

,,Die Weihenstephaner loopt hartstikke goed. Zeker met het zonnetje. De fustjes zijn zo’n 30 liter. En die verwissel ik makkelijk vijf, zes keer op een avond. Ook de Cornet gaat hard”, zegt Marijn Sinkeldam vanachter de biertap. 

Quote

Die Weihenstep­ha­ner loopt hartstikke goed. Zeker met het zonnetje.

Marijn Sinkeldam

Niet zuur genoeg

Bijzondere bieren die je niet vaak tegenkomt heb je bij de Blaauwe BierKaaij, een bar van de bekende Nijmeegse kroeg In de Blaauwe Hand. Typisch Nijmeegse bieren als een Hemel Weizen en een Oersoep Hopfather staan op de kaart. 

Jeroen Erends (34) en zijn vrienden testen een Groesbeeks LAB. ,,Heel lekker. Vooral omdat ‘ie niet té zuur is. Een speciaalbiertje is hier sowieso fijn. ” Zijn drinkmaatje Ralf (34) uit Bemmel denkt daar anders over. ,,Ik vind hem juist niet zuur genoeg. Voor een zuur biertje is ‘ie wat aan de lichte kant. Maar eentje hiervan is prima.” 

Eigen bier

De Kaaij heeft zelfs een éigen bier: het Kaaijbier. ,,Een heerlijk witbiertje. Een beetje bitter. Als vrolijk en gezellig omschrijven we het”, zegt barvrouw Kim Schomaker. 

Enig nadeel: de plastic bekertjes. ,,Speciaalbier hoor je eigenlijk uit glas te drinken. Dan smaakt het nog beter”, merkt Ruud Scheepers (31) op. 

Liefhebbers bestellen een speciaalbiertje aan de bar
Volledig scherm
Liefhebbers bestellen een speciaalbiertje aan de bar © DG
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.