Hier moet je zijn voor een lekkere, gezonde hap op de Vierdaagsefeesten

videoNIJMEGEN - Naar de Vierdaagsefeesten én aan de lijn denken? Het kan. 

Wie vanaf het Keizer Karelplein het centrum loopt, kan zich dat nog moeilijk voorstellen. Hamburgertenten, satékramen en verkooppunten met zoetigheid als churro's en oliebollen: je struikelt er bijna over. Voor een gezonde hap is het even zoeken. 

Poké bowls

Op de SMKMRKT aan de Waalkade hebben bezoekers wél prijs. Gezonde poké bowls (vis met groenten, rijst en vaak sojasaus) bij foodtruck Little Asia bijvoorbeeld. Razend populair zijn de bowls sinds een paar jaar in Of de verse, duurzame maaltijden van Manic Organic. 

Écht gezond is het aan de overkant van de Waal, bij Festival Op 't Eiland. Jorrit en Rik van Engen (44) genieten er van een goed gevulde taco zonder vlees, maar vol rijst, maïs en sla. ,,Heerlijk. Hier was ik aan toe nadat ik gister na een dag Efteling in de McDonald’s eindigde. Er zit een flink pittig pepertje in.” 

Libanese tsjakh

Verderop geniet Marieke van de Burgh (43) van een tsjakh, een Libanees gerecht met onder andere lamsvlees, peulvruchten, salade en yoghurtdip. ,,Het brood is gefrituurd, verder is dit hartstikke gezond. Goed gevuld ook, je zit hier wel vol van.”

De heren van foodtruck Lost Boys bakken hun vlees en groenten bewust zonder boter. ,,Patat vind je hier niet. Wij focussen ons op gezond”, zegt kok Eric Bartels. 

Vis

Ook de visliefhebber komt aan zijn trekken. Bij foodtruck MILF, dat in dit geval staat voor Man, I Love Fish. Vooral de vistaco, met een gezonde witvis en witte kool, is een echte runner, volgens de eigenaar. 

Gezonde groenten op het eiland
Volledig scherm
Gezonde groenten op het eiland © DG
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.