Volledig scherm
Janny Martels wordt omhelsd bij binnenkomst © DG

Janny haalde de eindstreep nèt dankzij EHBO'er Maurice

Laatste binnenkomerNIJMEGEN - Luid gejuich, aanmoedigend geschreeuw: ,,Kom op!’’ De Prinsenbeekse Janny Martels (47) loopt de finish over, ondersteund door twee EHBO-ers. Ze is officieel de allerlaatste die de eindstreep haalt. Bij de afmeldbalie barst ze in huilen uit als ze hoort dat ze het écht gehaald heeft.

,,Ik twijfelde echt of ik het ging halen. Bij Molenhoek belde ik mijn broer en vroeg hem: moet ik doorgaan of stoppen? Doorgaan! Zei hij. Dus ik dacht: ik loop verder en zie wel waar het schip strandt’’, vertelt een zichtbaar opgeluchte Janny.

Het was de allereerste keer dat ze de Vierdaagse liep, en ze had er een heel jaar voor getraind. Een inspanning die nu dan toch beloond is met een gouden kruisje.

Hulp

Maurice Plouvier (64), teamleider eerste hulp van het Rode Kruis heeft de laatste zeven kilometer met haar meegelopen om haar over de eindstreep te halen. ,,Het doet mij ook iets’’, zegt hij met tranen in zijn ogen. ,,We reden met de bezemwagen achter haar aan. We hebben overlegd: moet een van ons niet uitstappen en vragen of we kunnen helpen? Uiteindelijk ben ik naar haar toe gegaan.’’

Maurice is vervolgens niet meer van haar zijde geweken: ,,Een paar keer is gevraagd of ik afgelost moest worden. Maar ze wilde per se dat ik bij haar bleef. Dus dat heb ik gedaan.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.