Volledig scherm
Feestende lopers Joop (links) en Ruud © DG

Joop (62) en Ruud (55) stappen tot 's nachts én lopen de Vierdaagse: ‘Lukt makkelijk’

NIJMEGEN - Een Vierdaagse lopen én hard feesten: het is voor de meeste wandelaars geen goede combinatie. Toch zijn deelnemers Ruud Leermakers (55) en Joop van de Geijn (62) maandagavond nog tot in de late uren in de stad te vinden. ,,Dat lukt wel, joh. Ik loop op alcohol”, zegt Leermakers met een lach. 

Het bier vloeit rijkelijk bij de vrienden. Hoeveel er al doorheen is gegaan? ,,Ik heb echt geen idee. We zijn al sinds 17.00 uur vanmiddag bezig en gaan nog wel even door. Stappen en lopen doen we al jaren. Het lukt makkelijk”, zegt Leermakers tegen 23.00 uur, duidelijk met een slok op. 

‘Ook rustdagen’

Beiden moeten morgen om 6.00 uur van start gaan vanaf de Wedren: Leermakers voor de 40, Van de Geijn voor de 30 kilometer. Zorgen maken de twee zich vooralsnog niet, vertellen ze in de Molenstraat. Van de Geijn loopt zelfs naar de bar om het volgende rondje te halen. ,,We zijn elke dag in de stad te vinden. Zeker niet altijd tot laat, hoor. Er zitten ook rustdagen tussen. Op donderdag en vrijdag gaan we sowieso wel hard.”

Dat ze de Vierdaagse opnieuw uit gaan lopen, daar zijn ze van overtuigd. Leermakers, al drinkend van zijn bier: ,,Geen twijfel mogelijk.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.