'Kapot en met blaren, maar we zakken nog even lekker door'

NIJMEGEN - Ze zijn moe, kunnen niet veel meer lopen en hebben blaren. Toch duiken hier en daar nog laat feestende wandelaars op.

Volledig scherm
Fiona van der Hogen. © DG

Voor café De Sportcentrale gaan de biertjes bij Fiona van der Hogen (38) er lekker in. Ze is kapot van het vier dagen achter elkaar lopen van 40 kilometer. Toch gaat ze gewoon stappen. Net als sommige andere dagen. ,,Ik denk dat ik deze week maar twintig uur slaap heb gehad. Voor de eerste dag had ik amper geslapen. Het was veel te gezellig in de stad. Nu smaakt het bier nog lekkerder, na zo'n prestatie."

Quote

Ik blijf in nog lekker wat biertjes drinken. Dat heb ik wel verdiend na zo'n week

Onder de blaren

Volledig scherm
Wilfred Jacobs. © DG

Een man verderop heeft eveneens een bandje om. Hij is kapot, maar wil de week goed afsluiten. ,,Ik zit onder de blaren. Lang ga ik het niet meer volhouden", zegt hij tegen 23.00 uur.

Bij deelnemer Wilfred Jacobs (54) valt de vermoeidheid nog mee. Hij komt net van het Hertogplein af en gaat naar de volgende feestplek. ,,Na afloop ben ik heerlijk gemasseerd. Nu kan ik er weer tegenaan. Ik voel me niet eens extreem gesloopt." Hoe laat hij het gaat maken weet hij nog niet. ,,Ik blijf in elk geval nog lekker wat biertjes drinken met vrienden. Dat heb ik wel verdiend na zo'n week."

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.