Volledig scherm
Deelnemers aan de Vierdaagse lopen komende vrijdag weer, zoals hier in 2018, over de pontonbrug van Cuijk naar Mook. © Theo Peeters

Koel zomerweer hindert VierdaagseFeest Cuijk niet

CUIJK - Ondanks koel zomerweer, was het op de Maaskade in Cuijk tijdens de eerste avond van VierdaagseFeest Cuijk net zo druk als voorgaande jaren.

Dat zegt Ingrid Kloosterman, voorzitter van VierdaagseFeest Cuijk. ,,Er stond een frisse wind, maar door de opzwepende muziek van onze dj Jan Hendrix bleef niemand lang stil staan.’’

Incidenten

De eerste avond van de gratis toegankelijke Cuijkse variant van de Nijmeegse Vierdaagsefeesten bleef op de Maaskade zonder incidenten, aldus de organisatie. Op de kade aan de Maas was een Classic Dance Night met muziek uit de jaren zeventig, tachtig en negentig.

In de schouwburg in het centrum was het traditionele Rooie Loperconcert met een optreden van het Vierdaagse Orkest.

Vuurwerk

De feestweek in Cuijk duurt tot en met vrijdag. Komende week is er voor de kinderen onder meer een huttenbouwmiddag (maandag). Woensdagavond is er weer een grote vuurwerkshow. Donderdag aan het begin van de avond wordt de pontonbrug over de Maas als proef weer aangelegd. Publiek kan er dan al een uurtje overheen lopen.


Vrijdag op de Dag van Cuijk zullen weer vele duizenden deelnemers aan de Vierdaagse via de pontonbrug richting finish wandelen in Nijmegen.  

Filmavond

Door het afhaken van enkele sponsors heeft de organisatie van de feestweek in Cuijk enkele onderdelen uit het programma moeten schrappen. Zoals de filmavond in de openlucht maandag.

Ook is voor zondagavond afgezien van een ABBA-tributeband op het grote podium op de Maaskade. Daarvoor in de plaats treden zondagavond verschillende regionale dj's op.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.