Volledig scherm
Zul je net zien dat de selfiefunctie van je telefoon je in de steek laat, juist als koning Willem-Alexander naast je loopt. De koning wordt geflankeerd door marsleider Johan Willemstein. © ANP

Koning met wandelaars Vierdaagse over pontonbrug in Cuijk

CUIJK - Koning Willem-Alexander dook vrijdag aan het begin van de middag onverwacht op tijdens de Vierdaagsedoortocht in Cuijk. Hij liep een stuk met de wandelaars mee over de Maaskade in Cuijk en hij liep zelfs mee over de pontonbrug naar Middelaar.

De burgemeesters Wim Hillenaar (Cuijk) en Willem Gradisen (Mook en Middelaar) vergezelden de koning, evenals de commissarissen van de Koning van Brabant en Limburg. Naast burgemeesters vergezelde ook marsleider Johan Willemstein de koning.

Pontonbrug
Aan Cuijkse kant bracht de koning in bijzijn van andere genodigden een korte toost uit. Vervolgens liep hij tussen de wandelaars door over de pontonbrug over de Maas, van Cuijk naar Middelaar.

Willem-Alexander sprak tijdens de doortocht in Cuijk even kort met de toegesnelde media. „Ik wilde graag zelf een stukje van dit prachtige evenement beleven door even mee te lopen. Dat we dit evenement aan de wereld kunnen laten zien, voor de 100e keer zelfs, is uniek. Hier mogen we echt trots op zijn. Ik ben ook heel trots op de organisatie van de Vierdaagse, met al die vrijwilligers.”

Ook maakte de koning van de gelegenheid gebruik om alle wandelaars te feliciteren. Hij spreekt van de regio als 'een mooi stuk van Nederland'.

Volledig scherm
Veel publiek op de Maaskade in Cuijk. © Ed van Alem
Volledig scherm
Koning Willem-Alexander brengt een bliksembezoek aan Cuijk. © Ed van Alem
Volledig scherm
Koning Willem-Alexander verrast wandelaars en publiek vrijdag met een bliksembezoek aan Cuijk. © ANP
Volledig scherm
Koning Willem-Alexander brengt vrijdag een bliksembezoek aan doorkomstplaats Cuijk. © Ed van Alem
Volledig scherm
Koning Willem-Alexander bracht onverwacht een bezoek aan Cuijk. © SK-media
Volledig scherm
Koning Willem-Alexander loopt door het centrum van Cuijk een stuk op met het Vierdaagselegioen. © ANP
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.