Landelijke eet- en drinkprimeur NS bij Vierdaagse

NIJMEGEN - Het station van Nijmegen is woensdagmiddag het decor van een landelijke primeur. De NS heeft aangekondigd Vierdaagselopers en - feestgangers op een nog geheim tijdstip te gaan verrassen met hapjes en drankjes op de picknickbankjes die voor het centraal station staan opgesteld.

Volledig scherm
Station Nijmegen De Gelderlander DG Nijmegen Centraal Station in Nijmegen © David van Haren

,,We komen met de zogenaamde ‘kiosk a la carte’”, zo liet een NS-woordvoerster weten. ,,Dat betekent dat Vierdaagsegangers die op de drie picknickbankjes zitten door twee serveerders getrakteerd worden op wat lekkers zonder dat ze daar zelf iets voor hoeven te doen. Denk aan een selectie van frisdrank, koek en ijsjes.”

De geste van de Nederlandse Spoorwegen is geen goedmakertje voor de chaos die afgelopen weekend door de onverwacht grote Vierdaagsedrukte op het station ontstond, verzekert de woordvoerster. ,,Dit idee bestond al langere tijd. We zagen dat er op het station tijdens de Vierdaagse een heel mooie sfeer ontstond tussen reizigers, wandelaars en feestvierders. Met deze actie willen we hen allemaal een steuntje in de rug geven.”

Primeur

Het is de eerste keer in de geschiedenis dat de NS een ‘kiosk a la carte’ opzet. Om de actie een verrassing te laten zijn, wordt het exacte tijdstip nog niet gecommuniceerd. Wel is duidelijk dat de twee serveerders gekleed zullen zijn in roze outfits. In het kader van ‘roze woensdag’. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.