Liefde, gezelligheid en samenhorigheid tijdens de bloemenregen

VideoNIJMEGEN - Ondanks het lekkere weer, regende het vandaag op de Kaaij. Niet zomaar regen, de jaarlijkse bloemenregen. De enige regen die tijdens de zomerfeesten met open armen wordt ontvangen. Een magische vijf minuten waarin een kleurrijk tapijt van bloemen de Kaaij bedekt. 

Op de Waalbrug staan vijftig vrijwilligers met 100.000 chrysanten te trappelen. Onder de brug zijn honderden mensen naar de lucht aan het turen voor regen. 

Volledig scherm
Zo'n vijftig vrijwilligers werkten mee aan de bloemenregen. © DG/ Vera Bosch

 ,,De bloemenregen zorgt voor veel liefde, warmte, gezelligheid en vooral voor samenhorigheid’’, zegt Desiree Laurent (39). Samen met haar partner Linda van Nistelrooij (31) staat ze zenuwachtig te wachten tot ze kunnen beginnen met gooien. ,,De voorpret alleen al is hartstikke leuk!’’. Het vrolijke initiatief ontstond in 2012 als alternatief voor het afgelaste vuurwerk. Inmiddels is het alweer de zesde editie van de bloemenregen. 

Haarknotjes

Iets na achten dwarrelen de bloemen naar beneden. Eerst voorzichtig in een wave, maar al snel is de hele lucht bezaaid met kleur en bloemengeur. ,,De sfeer is zo relaxt en chill, wat een gaaf initiatief’’, zegt Marlies van den Berg (39) terwijl ze een bloemenkrans maakt bij haar dochter Anisa (10). ,,We zijn speciaal voor de bloemenregen gekomen, de kinderen vinden het super.’’ 

Na vijf minuten liggen alle 100.000 chrysanten op de grond of zijn ze door bezoekers gestoken in haarknotjes, boeketjes of zelfs in plastic zakjes weer mee huiswaarts genomen. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.