Linda en Paul uit Grave trouwen tijdens de Vierdaagse: ‘Pak en jurk zijn voor de volgende dag’

VIDEOGRAVE - Hartstochtelijke liefdes die opbloeien tijdens de Nijmeegse Vierdaagse en later uitmonden in een huwelijk. Daar zijn meer voorbeelden van. Linda van Hest (49) en Paul Petersen (48) uit Grave houden zo ontzettend veel van de Vierdaagse, én elkaar, dat ze dit jaar trouwen tijdens het internationale wandelevenement. 

Quote

Het pak en de jurk zijn voor de volgende dag

Linda van Hest

De 50 kilometer onderbreken ze vanochtend rond 08.00 uur voor een flitsende ceremonie van een halfuur, op steenworp afstand van de Graafsebrug. ,,We willen natuurlijk wel ons kruisje halen”, grapt Van Hest, die voor de zeventiende keer meedoet.

Terwijl duizenden wandelaars op de achtergrond over de iconische brug lopen, geven zij en Petersen elkaar bij het aanbreken van de vroege ochtend het jawoord. Een ‘romantische plaatje’, dat omgeven is van de symboliek voor het stel. 

De Brabanders ontmoetten elkaar vier jaar geleden bij de Vierdaagse, hij vroeg haar in 2017 onder de startboog van de Wedren ten huwelijk. ,,En we wonen allebei in Grave”, zegt Van Hest. ,,Als je over de Graafsebrug loopt, heb je echt het gevoel dat je thuiskomt.”

Geen poespas

Wie straks een kijkje neemt bij de bruiloft op het pad tussen de brug en de sluis bij Grave, hoeft niet op al te veel poespas te rekenen. Natuurliefhebbers Van Hest en Petersen vinden de groene omgeving al mooi genoeg van zichzelf. 

Hun trouwkleding bestaat uit een witte polo, met daaronder een donkerblauwe korte broek of rok. ,,Het pak en de jurk zijn voor de volgende dag”, vertelt Van Hest. ,,Dan hebben we nog een kerkdienst en een groot feest. Vijftig kilometer lopen in een pak is niet erg praktisch, haha.”

Volledig scherm
Linda van Hest en Paul Petersen (archieffoto). © Eveline Van Elk
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.