Luxe verwennerij langs de Waal: hier eet je oesters met champagne

videoNIJMEGEN - De échte fijnproever is natuurlijk niet tevreden met een simpel broodje hamburger, falafel of met een standaard feestdrankje als bier. Die wil zichzelf ook tijdens de Vierdaagsefeesten in de watten leggen met exquise lekkernijen.

Wie houdt van luxe verwennerij zit gelukkig goed. Uitwijken naar een restaurant is tijdens de Vierdaagsefeesten nergens voor nodig. De kraam met Japanse lekkernijen aan de Bloemerstraat biedt de sushiliefhebber bijvoorbeeld al genoeg lekkers.

150 tot 200 oesters per dag

Volledig scherm
Oesters eet je op de SMKMRKT. © DG

Zowel op cultureel terras De Kaaij als op de SMKMRKT zit een Oesterbar. Op de SMKMRKT kan dé echte culinaire genieter zelfs een glaasje champagne erbij bestellen. Of gewoon gelijk een dozijn oesters met een fles bubbels a 50 euro nemen, voor wie niet op de centen hoeft te letten. 

,,Ze gaan er goed doorheen, de oesters”, zegt Elmar Gerekink . ,,Zo’n 150 tot 200 per dag. Sommigen hebben nog nooit een oester op en komen het hier uitproberen. Daar is dit natuurlijk de uitgelezen plek voor.”

‘Heerlijk, met een wijntje’

Ook Giuliana van de Ven (25) beleeft haar oesterprimeur. ,,Het moet van mijn vriendinnen. Hoe moet ik dit überhaupt eten?”, zegt ze vooraf, ietwat zenuwachtig. Haar gezicht vertrekt al snel, als ze de oester naar binnen slurpt. ,,Het lijkt alsof je zee naar binnen werkt. Nee, dit is écht niks voor mij.”

Anderen zijn enthousiaster. Ineke Schieving (62) bijvoorbeeld, door haar man getrakteerd op de decadente delicatesse. ,,We eten altijd oesters op de SMKMRKT. Heerlijk, met een wijntje erbij. Het sfeertje is hier fantastisch, met dat uitzicht over de Waal. En de oesters zijn van goede kwaliteit.”

Quote

Het lijkt alsof je zee naar binnen werkt. Nee, een oester is écht niks voor mij

Giuliana van de Ven

Perfecte biefstuk

De bourgondische Ali (31) uit Libanon geniet van ander hoogstaand voedsel. Hij heeft een volgens hemzelf ‘perfect gebakken biefstuk’. 

,,Medium well, zo eet ik mijn biefstuk het liefst. De aardappelpuree erbij geeft het nog wat extra smaak. Daar zit ook een klein chilipepertje in. Het is een geweldige maaltijd.”

Volledig scherm
Oesters © DG
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.