Volledig scherm
PREMIUM
Diana Peters. © Paul Rapp

Nijmeegse Diana loopt Vierdaagse met zeldzame longziekte: ‘In ziekenhuis staan ze er ook versteld van’

NIJMEGEN - Diana Peters uit Nijmegen loopt de Vierdaagse met pulmonale hypertensie. Tijdens het internationale wandelevenement wil ze aandacht vragen voor haar zeldzame longziekte. En vooral laten zien wat ze nog wél kan.

Quote

Dit jaar ga ik voor een gouden kruisje. Dat wil ik echt halen

Diana Peters

‘En de Vierdaagse dan? Kan ik die nog wel lopen?’ Het is een van de eerste vragen die Diana Peters (37) in november aan haar arts in ziekenhuis Radboudumc stelt, nadat bekend is geworden dat ze pulmonale hypertensie heeft. Het gaat om een ongeneeslijke ziekte, waarbij de druk in de bloedvaten van de longen abnormaal hoog is.

Door de aandoening krijgt het hart van Peters steeds meer moeite om bloed door de vaten in haar longen te pompen. Met ernstige gezondheidsklachten als kortademigheid tot gevolg. Wie zich niet laat behandelen, heeft een levensverwachting van drie tot vijf jaar.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.