De middelgrote veegwagen en daarachter de kleine voor het laatste afval.
Volledig scherm
De middelgrote veegwagen en daarachter de kleine voor het laatste afval. © DG

Nijmegen ruimt op na zeven dagen feest

NIJMEGEN - Reinigingsdienst Dar, podiumbouwers en ondernemers zijn zaterdag hard aan het werk om van het centrum van Nijmegen weer een gewone binnenstad te maken. De veegwagens en mannen met bladblazers zijn in alle vroegte op pad gegaan.

In totaal haalt de reinigingsdienst tijdens de Vierdaagse en bijbehorende feesten zo'n 400 ton afval op. Daarbij zit de 27 ton die vrijdagmiddag is opgehaald op de Via Gladiola. Na de intocht van de Vierdaagse hebben de mensen van de Dar in een paar uur tijd weer schoon zodat de St. Annastraat er vrijdagavond weer uitziet als altijd.

Afbreken in de Molenstraat.
Volledig scherm
Afbreken in de Molenstraat. © DG

Zaterdag ruimen ze de feestrommel op. Dar heeft tientallen voertuigen en mensen op de weg. Die gaan in zogeheten treintjes rond. Eerst worden de zakken opgehaald en containers geleegd. Dan komen de mannen die met bladblazers het losse afval naar het midden van de weg blazen. De middelgrote veegmachine zuigt dat op een veegt de straat. Daarachter komt de kleine veegmachine voor de laatste restje en die spuit de stoep of straat ook schoon.

Veel podiummateriaal en foodtrucks zijn in de loop van de nacht al opgehaald. De rest wordt zaterdag afgebroken. Ook horecamensen ruimen op rond hun terras. Aan het eind van de middag is er naar verwachting weinig meer te zien van de Vierdaagsefeesten.

Het terras wordt weer op orde gebracht.
Volledig scherm
Het terras wordt weer op orde gebracht. © DG
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.