Ronald van Dort was als eerste binnen.
Volledig scherm
Ronald van Dort was als eerste binnen. © DG

Nog nooit zó snel eerste deelnemer Vierdaagse bij finish

updateNIJMEGEN - De eerste Vierdaagsedeelnemer is al binnen: Ronald van Dort (36) uit Ridderkerk.  De Afghanistanveteraan kwam al om 8.15 uur aan op finishlocatie De Wedren. In zijn rolstoel: hij reed in 2008 op een bermbom en verloor daarbij twee benen. Het is waarschijnlijk de snelste Vierdaagsedeelnemer ooit.

Bennie Bouwhuis (r) en Ronald van Dort ontmoeten elkaar op de finishlocatie.
Volledig scherm
Bennie Bouwhuis (r) en Ronald van Dort ontmoeten elkaar op de finishlocatie. © dg

Hij rolde 40 kilometer en had eigenlijk al eerder binnen kunnen zijn: hij rolde zó snel dat hij na 17 km afstand enig oponthoud had. De weg was namelijk nog niet afgezet: de organisatie had er niet op gerekend dat iemand zó snel al zó ver zou zijn. Hij moest een half uur wachten.

Ook de eerste deelnemer aan de 50 kilometer is binnen: Bennie Bouwhuis (60). Om half tien rolde hij de Wedren op, een kwartier later dan vorig jaar. Hij zou zonder hetzelfde oponthoud als Van Dort al om 9.00 uur zijn binnengekomen.

De eerste loper is ook binnen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.