Volledig scherm
Al voor de 37ste keer loopt Petra Jansen-Schreven de Vierdaagse. © Ed van Alem

Petra (67) loopt voor 37ste keer de 50 kilometer

WIJCHEN / NIJMEGEN - Ze houdt niet zo van aandacht, maar haar broer Hans Schreven vindt dat ze het verdient. Petra Jansen-Schreven (67) loopt voor de 37ste keer de 50 kilometer. 

,,Als je in Wijchen woont, kom je er bijna niet onderuit. Dan moet je de Vierdaagse een keer gelopen hebben”, zegt Jansen-Schreven. Het wordt haar veertigste editie. De eerste paar jaar liep ze de 40 kilometer. 

Haar vrienden die meededen, moesten allemaal de 50. Dus stapte ze ook over op die afstand. De mannen zijn inmiddels gestopt, maar Jansen-Schreven loopt nog. Het gaat haar goed af, zegt ze. ,,Maar ik oefen veel. Als je de Vierdaagse gezellig wil lopen, moet je dat ook doen.” 

‘50 kilometer verplichten?’

Zelf denkt ze er niet aan om over te stappen naar de 40 kilometer. ,,Waarom zou ik? De 50 kilometer gaat goed. Bovendien is het op die afstand veel rustiger. Dat vind ik fijn.” 

Tot slot: wat vindt Jansen-Schreven ervan om de vijftig kilometer ook voor vrouwen verplicht te maken? ,,Voor mij hoeft dat niet. Vrouwen hebben het vandaag druk genoeg. Niet iedereen heeft tijd om van te voren veel te gaan lopen.” 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.