Volledig scherm
Bennie Solo, woensdagavond op het Hertogplein. © Paul Rapp

Record Vierdaagsefeesten: nog nooit was het zó roze in Nijmegen

NIJMEGEN - Nijmegen heeft nog nooit zó roze gekleurd op de woensdag van de Vierdaagsefeesten. Niet alleen waren er veel mensen in het roze gehuld en waren er overal optredens met een roze tintje, ook waren er nog nooit zóveel bezoekers op de vijfde feestdag: 255.000.

De teller van de Vierdaagsefeesten, die zaterdag begonnen, staat nu op 1,09 miljoen bezoekers. Bestuursvoorzitter Walter Hamers van stichting Vierdaagsefeesten is blij met de roze woensdag, die in het teken staat van de emancipatie van de lhbti’ers: ,,Waarden als vrijheid, gemeenschappelijkheid, gastvrijheid en verbinding zijn de hele week aanwezig, maar komen op een dag als vandaag nog extra tot uiting.”

Volgens de organisatie was het woensdag met 23 graden - in plaats van de 33 graden van vorig jaar -  ideaal festivalweer. ,,Dikke kans dat de vele evenementorganisatoren deze week met een positief resultaat zullen eindigen", stelt een woordvoerder van de Vierdaagsefeesten. Er werd veel gegeten en gedronken, namelijk. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.