Volledig scherm
Bert van der Lans haalt zijn startbewijs op. © Paul Rapp

Recordloper Bert van der Lans (87) heeft ‘te veel pijn’ en stopt definitief met Vierdaagse

NIJMEGEN - Recordloper Bert van der Lans (87) doet definitief niet meer mee aan de 103de Nijmeegse Vierdaagse. Hij laat vanochtend weten dat hij ‘te veel pijn’ heeft om verder te gaan en geen risico’s wil nemen.

Van der Lans, die bezig was aan zijn 72ste Vierdaagse, kwam gisteren op tijd over de eindstreep van de afstand over 30 kilometer. Maar daarna ging het fout. Hij viel onderweg naar huis met zijn fiets en brak daarbij een sleutelbeen. Het ongeluk ontstond doordat een fietser voor Van der Lans ineens moest uitwijken. 

Volgens zijn dochter Esther was de 87-jarige gisteren nog strijdbaar. ,,Hij zei wel meteen dat wielrenners in de Tour de France ook met een gebroken sleutelbeen doorrijden.’’

Record

Geen andere wandelaar heeft de Vierdaagse tot nu toe 71 keer uitgelopen, net als Van der Lans. Dick Koopman uit Alkmaar komt het dichtste in de buurt van het record: hij kan dit jaar zijn 70ste Vierdaagse voltooien.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.