Volledig scherm
Vierdaagse doorkomst in Ottersum. Door de regen moesten veel mensen zich vroeg op de Rode Kruis posten laten behandelen aan hun blaren zoals hier bij zaal de Pub in Ottersum. © Theo Peeters

Rode Kruis prikt 16.551 blaren van Vierdaagsewandelaars

NIJMEGEN - De zevenhonderd hulpverleners van het Nederlandse Rode Kruis hebben  tijdens de Vierdaagse in Nijmegen 16.551 blaren van wandelaars behandeld. Dat zijn er veel meer dan vorig jaar, toen waren het  nog 12.645 blaren. 

De eerste Vierdaagsedag, woensdag en de donderdag waren drukke dagen op de medische verzorgingsposten, meldt het Nederlandse Rode Kruis. Op donderdag zijn bijna 5000 blaren geprikt. Mogelijk was de regenachtige ochtend de oorzaak van de grote hoeveelheid blaren. De relatief warme woensdag zorgde ervoor dat enkele Vierdaagselopers last hadden van flauwtes, aldus de hulpverleners.

20 kilometer tape

Voor de hulpverlening bij de hulpposten zijn tijdens de Vierdaagse  7750 bloedlancetten (om blaren te prikken) gebruikt, 20 liter jodium, 30 liter kamferspiritus (om voeten schoon te maken), 35.000 gaasjes, 7.600 wattenstaafjes, 20 km tape30.000 handschoenen

Het Rode kruis zet op geen enkel ander evenement in Nederland  zo veel vrijwilligers in (700)  en kunnen er tegelijkertijd zo veel mensen behandeld worden.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.