Rolstoelers dreigen Vierdaagse voor gerecht te slepen

videoNIJMEGEN - Rolstoelers die meedoen aan de Vierdaagse overwegen de organisatie voor het College voor de Rechten van de Mens te slepen.  Hun grootste bezwaren: ze moeten vooraf tekenen dat ze afzien van extra voorzieningen en kunnen onderweg niet naar het toilet.

90 reacties

 • Anita de Bie

  3 jaar geleden
  Ik vind dat iedereen of je nu loopt of rolt zich god  op de blootte knieën mag danken dat ze überhaupt mee mogen doen want het is en blijft een militaire mars van oorsprong.als die geen toestemming hadden gegeven dan hadden we dit evenement nooit gehad. En er zijn onderweg genoeg cafés restaurants waar rolstoelen naar toilet kunnen .
 • Annet2

  3 jaar geleden
  Dat heeft er niets mee te maken en is emotionele chantage. BRRR
 • Rolstoeler

  3 jaar geleden
  Er bestaat inderdaad iets als een rolstoelvierdaagse, maar die is heel ergens anders en niet van dezelfde organisatie.Waarom willen mensen in een rolstoel (ik zit ook in een rolstoel btw) juist de nijmeegse vierdaagse meerollen? Precies omdat het een bekende naam heeft. Het is gewoon een grote happening waar zowel lopers als rollers gewoon aan mee moeten kunnen doen en het is voor de organisatie een kleine moeite om een paar miva dixies neer te zetten
 • Rolstoeler

  3 jaar geleden
  Ik ben het met je eens dat je niet alles hoeft te kunnen wat een valide persoon ook kan. Echter, door een paar invaliden dixies te plaatsen ben je een heel eind in het geval van de vierdaagse en het is een kleine moeite, probleem opgelost. Ik begrijp best dat mensen in een rolstoel de vierdaagse willen rollen, diep in mijn hart ik ook (Ik zit ook in een rolstoel). Tuurlijk, er zijn dingen die gewoonweg niet kunnen. Maar dit soort dingen kan makkelijk. Het is helaas nog geen feit, maar het hoort er gewoon bij dat een roller op een fatsoenlijke manier naar het toilet moet kunnen
 • hoddie

  3 jaar geleden
  Komt ie weer aan met z’n verkeerswet. Het is een evenement en dat heeft regels. In de regels van de vierdaagse WANDELtochten staat dat je voeten voortdurend in contact met de grond moeten zijn.