Volledig scherm
Rona van der Dussen (links) is toiletjuffrouw © DG

Rona is toiletjuf op Valkhof Festival: ‘Mannen zijn smeriger’

NIJMEGEN -  ,,Ja, komt u maar.” ,,Helemaal goed.” ,,Loop maar door.” Met een stralende lach checkt Rona van der Dussen (21) de stempels van de vele toiletgangers.  Voor het tweede jaar is ze een van de toiletjuffen bij The Plees to Be op het Valkhof Festival. 

De ene na de andere bekende komt voorbij. Die kunnen allemaal rekenen op een praatje met de Nijmeegse. ,,Het mooie hier is dat vaak dezelfde mensen langskomen. Ik maak dan graag een gezellig praatje.” 

Bekers vol pis

Vroeg in de avond gebeuren er weinig merkwaardige taferelen. Hoe later het wordt hoe meer er gebeurt, zegt Van der Dussen. Dronken lui die zwalkend naar de wc lopen, bijvoorbeeld. Of vaste toiletgangers die telkens komen vertellen hoe klein hun blaas is. Haar ergernis: plastic bekers vol pis. 

,,Heren vinden het heerlijk om in bekers te pissen. Het lijkt wel of ze daar een spelelement in zien, anders kan ik het niet verklaren. Die bekers vind ik dan 's nachts bij het schoonmaken in de pisbakken. Of eigenlijk overal. Soms is dat echt walgelijk. Ik merk dat mannen smeriger op het toilet zijn dan vrouwen.”

Verstand op nul

Met de schoonmaak van de smerigheid heeft ze geen moeite. ,,Nee, hoor. Gewoon je verstand op nul zetten, handschoenen aan en gaan. Gelukkig heb ik nog geen kots zien liggen.” 

Ook heeft ze nog geen dronkenlap van de wc af moeten plukken. ,,Ik zie ‘s avonds wel veel mensen met een slok op die telkens naar de wc moeten en elke keer weer vertellen hoe klein hun blaas is. Ach, daar kan ik wel van genieten.”

Volledig scherm
Rona van der Dussen checkt stempels van feestvierders © DG
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.