Volledig scherm
PREMIUM
Kusje voor de bruid. © Theo Peeters

Ronald en Ursula vieren hun gouden bruiloft samen met 40.000 wandelaars

GROESBEEK - Hij loopt dit jaar voor de 46ste keer de Vierdaagse, zij heeft hem dertig keer gelopen. Tijdens het evenement, woensdag, zijn Ronald en Ursula van Rijn vijftig jaar getrouwd. Een feestje met 40.000 mensen.

Zo lang hij het zich kan heugen doet de in Den Haag geboren Ronald van Rijn (73) mee aan wandeltochten. ,,Als kind liep ik daar al met alle georganiseerde marsen mee”, zegt hij. Eenmaal op de Pabo zocht hij een meisje dat hem kon ‘bijbenen’. Hij vond er Ursula Zomerschoe (73) die ook een voorliefde voor wandelen bleek te hebben. Ze trouwden op 17 juli 1969. ,,Een bloedhete dag”, weet Ursula nog.

Woensdag zijn ze dus 50 jaar getrouwd. Dat wordt gevierd. Met een mooie bruidstaart en daarna gaan ze, met kinderen en kleinkinderen, lekker uit eten in Groesbeek, waar ze op camping de Hoge Hof van Theo en Oda Langeveld staan. Al 22 jaar. ,,Wat een uitzicht”, glundert Ronald. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.