Volledig scherm
Roxeanne Hazes in de Stevenskerk. © Gerard Verschooten

Roxeanne Hazes over Stevenskerk: ‘Nog nooit op zo’n mooie locatie gezongen’

NIJMEGEN - Roxeanne Hazes (26) kijkt dinsdagavond haar ogen uit, vlak voor haar optreden in de Stevenskerk. ,,Dit is zo'n bijzondere plek. Het straalt écht zo’n kerksfeer uit. Nog nooit heb ik op zo’n mooie locatie mogen optreden als hier nu.”

Optreden in een kerk is spannend, vertelt de zangeres voorafgaand aan haar optreden.

,,Het is pas de tweede keer dat ik in een kerk zing. Qua akoestiek is het lastiger. Zo’n kerk is natuurlijk één galmbak. En wat doet het publiek? Als de mensen de hele tijd op de kerkbanken blijven zitten, is dat best ongemakkelijk. Ik hoop dat er een spontaan sfeertje ontstaat en dat de mensen lekker in beweging komen.”

Levenspop

Quote

Ik wilde na jaren muziek van mijn vader zingen mijn eigen verhaal vertellen. Het voelde vóór die tijd toch altijd alsof ik mijn vaders verhaal aan het vertellen was op het podium

Roxeanne Hazes

Hazes, die al van jongs af aan in de schijnwerpers staat, heeft twee jaar geleden een switch gemaakt qua muziekstijl. Zong ze eerst tien jaar lang vooral werk van haar vader, in 2017 gooide ze het roer om en kwam ze met eigen werk: ‘levenspop', zoals ze het omschrijft. 

,,Gevoelige muziek over bijvoorbeeld liefdesverdriet en pijn, in een popjasje. Het nummer Schiet maar raak is zo’n voorbeeld. Het gaat over vroeger, over mijn pestverleden. Ik wilde na jaren muziek van mijn vader zingen mijn eigen verhaal vertellen. Het voelde vóór die tijd toch altijd alsof ik mijn vaders verhaal aan het vertellen was op het podium.”

Allermooiste publiek

Volledig scherm
Roxeanne Hazes in de Stevenskerk. © Gerard Verschooten

Het publiek dat daarmee op haar optredens afkomt is veranderd. Ze noemt het zelf als ‘het allermooiste publiek dat je je kunt voorstellen’.

,,Iedereen is open, eerlijk en accepteert elkaar. Misschien dat ik dit publiek aantrek, omdat ik zelf ook heel openhartig en eerlijk ben. Als een man als vrouw verkleed komt, is dat bijvoorbeeld heel normaal bij mijn concerten. Eigenlijk heeft dat ook iets triests: zoiets zou overal normaal moeten zijn, ook in het dagelijks leven.  Overal moet je jezelf kunnen zijn, dat wil ik uitdragen.”

Het is voor het eerst dat Hazes een optreden geeft tijdens de Vierdaagsefeesten. Als het aan haar ligt, komt ze terug: in de Stevenskerk, of zelf wandelend tijdens de Vierdaagse. 

,,Ik had het er onderweg met mijn vriend nog over: ‘zullen we niet eens meedoen?’ Ik ben de laatste tijd veel aan het sporten en met mijn gezondheid bezig. Ik heb enorm veel respect voor de lopers. Het lijkt me heftig en zwaar, maar dat wil ik wel ervaren. Al weet ik niet zeker of het lukt: het valt middenin het festivalseizoen.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.