Roze Woensdag barst los in centrum van Nijmegen

videoNIJMEGEN - In het centrum van Nijmegen is het woensdagmiddag een groot, roze spektakel. Vanwege Roze Woensdag zijn vele bezoekers uitgedost in roze kleding of hebben ze roze boa's, brillen of hoeden op.

Volledig scherm
© DG

Vooral in de Hertogstraat, rondom Credible, is Roze Woensdag in de middag een enorm feest. Het staat rijendik met bezoekers.

Feestgangers heten de lopers die daar binnenkomen een warm roze welkom toe. Op de podia staan onder meer dragqueens, die de boel entertainen en de roze massa aan het hossen krijgen op muziek als YMCA en op de Vengaboys.

Ook op andere plekken is Roze Woensdag inmiddels losgebarsten. Op het Faberplein is het tegen 14.30 uur ook al erg druk met roze feestgangers. Daar treden op dit moment nog dj's op. Op het Hertogplein is het eveneens druk. Daar staat in de middag Nederlandstalige muziek op het programma.

Negen podia

Volledig scherm
Roze Woensdag op het Hertogplein. © DG

In totaal doen negen podia mee aan Roze Woensdag. Vanaf 16.00 uur is er ook veel te doen bij het buitenpodium van gaybar Thomtom in de Van Welderenstraat. Daar is onder meer een dragshow met dragqueens en het Kisskissfeest. Verder doen onder meer de Grote Markt, de Molenstraat, het Koningsplein en de Grotestraat mee.

De Roze Woensdag staat momenteel in de top drie van roze evenementen van het land. Het evenement streeft er vooral naar 'een feest voor iedereen te zijn' met een open karakter, liet Sander Ederveen van de Stichting Roze Woensdag eerder weten. 

Volledig scherm
Roze Woensdag in de Hertogstraat. © DG
Volledig scherm
Roze Woensdag in de Hertogstraat. © DG
Volledig scherm
Roze Woensdag op het Faberplein. © DG
Volledig scherm
Roze Woensdag op het Faberplein. © DG
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.