Roze Woensdag zorgt voor grote drukte in de stad

NIJMEGEN - De Roze Woensdag zorgt deze avond voor grote drukte in het centrum van Nijmegen. Vooral in de Van Welderenstraat, voor gaybar ThomTom, is het ontzettend druk met roze feestvierders.  

In die straat is vanavond het feest Kiss Kiss, dat bekendstaat als het populairste homofeest van Oost-Nederland. Meerdere dragqueens lopen rond door het publiek. Veruit het grootste deel van het publiek, dat losgaat in de straat, is in roze kleding gehuld. Eerder vandaag is er in de Van Welderenstraat al het feest Haus of ThomTom, met een show onder leiding van van dragqueen Meggie. Ook was er de grote dragshow Haus of Heels, met diverse drags

Niet alleen in de Van Welderenstraat is het druk. Roze Woensdag trekt ook veel publiek naar het Faberplein, het Hertogplein en de Molenstraat. In totaal doen er dit jaar negen podia mee aan Roze Woensdag. De dag is in de loop der jaren uitgegroeid tot het derde roze evenement van Nederland. 

Volledig scherm
Roze Woensdag bij ThomTom. © DG
Volledig scherm
Roze Woensdag op het Faberplein. © DG
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.