Silent disco: kinderen gaan los met koptelefoons

VideoNIJMEGEN - Met koptelefoons op hun hoofd gaat een groep kinderen deze zaterdagmiddag los op het dak van het redactielokaal van De Gelderlander op het Kelfkensbos. De kinderen horen allen andere muziek tijdens de 'Silent disco', die dit jaar elke dag wordt gehouden boven de tijdelijke Gelderlander-redactie. 

 1. LIVE | Weer corona bij nertsenbedrijf, WHO meldt recordstijging aantal besmettingen
  video

  LIVE | Weer corona bij nertsenbe­drijf, WHO meldt recordstij­ging aantal besmettin­gen

  In het centrum van Utrecht is een noodbevel afgekondigd vanwege de verboden demonstratie van Nederland in opstand. De Veiligheidsregio vreest voor ongeregeldheden in de Domstad. En in de Spaanse regio Catalonië moeten 200.000 mensen opnieuw in lockdown vanwege een nieuwe virusuitbraak. Wie na 16.00 uur het gebied nog in of uit gaat, riskeert een boete. Ook vandaag houden we je op de hoogte met ons virusblog. De afgelopen dagen lees je hier terug.
 2. Boeren voeren actie op meerdere plekken in het land, distributiecentra van Jumbo en Lidl geblokkeerd
  Update/ video

  Boeren voeren actie op meerdere plekken in het land, distribu­tie­cen­tra van Jumbo en Lidl geblok­keerd

  Op meerdere plekken in het land protesteren boeren tegen plannen van het kabinet. Bij het distributiecentrum van de Jumbo in Veghel en Woerden blokkeren tientallen tractoren de entree. Ondertussen rijdt een groep van ongeveer 35 boeren uit Edam en omstreken door Amsterdam en ook in Groningen, Friesland en Drenthe wordt actie gevoerd. Daarbij werd korte tijd het Lidl-distributiecentrum in Heerenveen geblokkeerd.