Snelste rolstoeler mist controlepost: hij krijgt z’n kruisje, ‘zonder problemen’

UpdateRonald van Dort heeft z’n Vierdaagsekruisje binnen. ,,Het ging helemaal top, ondanks het ‘knipje’ dat ik miste. Ze deden helemaal niet moeilijk!’’

NIJMEGEN - Hij was vrijdagmorgen dé gevierde man. Als allereerste Vierdaagse-deelnemer bereikte Ronald van Dort (37) de eindstreep op de Wedren. Al het applaus van de aanwezige toeschouwers was voor hem. Toch is de rolstoeler uit Ridderkerk nog niet helemaal zeker van zijn tweede kruisje. 

Hij miste op de slotdag één controlepost.

,,Mede-rolstoeler Bennie Bouwhuis zei dat hij onderweg vandaag drie controleknipjes had gekregen. Ik heb er maar twee”, zei Van Dort na afloop met een bedrukt gezicht. 

Toch maakt hij zich niet al teveel zorgen. ,,Omdat ik voorop reed, had ik de hele tijd twee scooters van de organisatie voor me uit. Zij kunnen bevestigen dat ik het hele traject heb afgelegd. Ook op de app van mijn sporthorloge is dat te zien.”

Niet zeker van kruisje

Volledig scherm
dg © dg

Snelheidsduivels als Van Dort zijn na binnenkomst nog niet direct zeker van een kruisje. Pas om 12.00 uur openen dagelijks de controleposten op de Wedren waar zij zich definitief kunnen afmelden en hun knipkaarten worden gecontroleerd.

Van Dort had nog voor de start van de 103e Vierdaagse al een klein conflict met de organisatie. Hij kreeg per mail de officiële waarschuwing dat hij niet te hard mocht rollen, omdat-ie dan mogelijk controleposten zou missen.

,,Dat was een vervelend begin. Maar ik moet de marsleiding nu vooral complimenten maken. Het was voor het eerst dat ze scooterrijders met ons mee stuurden. Dat zorgde ervoor dat de weg voor ons werd vrijgehouden, we niet in het verkeer belandden en niet zelf de route in de gaten hoefden te houden.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.