Stilte en hard applaus voor Diggy Dex in uitverkochte Stevenskerk

VideoNIJMEGEN - Het publiek in de uitverkochte Stevenskerk klapte woensdag de handen op elkaar bij een bijzonder concert van Rapper Diggy Dex, waarbij hij niet vergat te preken. 

Volledig scherm
© DG

De rapper stond niet voor het eerst in een kerk, vertelde hij voorafgaand aan de dienst. Vorig jaar leidde hij zelfs een kerkdienst onder de noemen 'preek van de leek'. 

Dit keer was er geen preek, maar de rapper stond er duidelijk om het publiek een boodschap mee te geven. Dat deed hij in zijn liedjes, maar ook door  voor te lezen uit Sapiens van Yuval Noah Harari. Daarna zong hij een lied over hoe mensen met van alles druk zijn maar te weinig met elkaar. ,,Druk met van alles én het missen van de kern.’’

De rapper zong met zijn band ook een akoestisch liedje, samen voor het podium. ,,Een rapper in een kerk, ik had het nooit gedacht’’, sprak hij daarna. 

Het concert van de rapper was er een in een reeks concerten in de Stevenskerk kerk waarbij wel entree betaald moet worden. Morgen en vrijdag zijn er concerten van The Como Mamas en Huub van der Lubbe. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.