Suijkerbuijk Eet: biefstuk en pulled pork op de SMKMRKT

Ook dit jaar gaat verslaggever Mitchel Suijkerbuijk dagelijks op eetsafari tijdens de Vierdaagsefeesten. Waar moet je zijn en waar niet? Dit keer: paëlla bij Zomerbar 024. 

Wat?: Kogelbiefstuk met pulled pork bereid op de barbecue, met hete bliksem en uiendropcompote. 

Hoe ziet het eruit?: Het ziet er goed uit. Als enorme biefstukliefhebber ben ik vaak kritisch op dit vlees. Maar deze biefstuk ziet er mals en rood uit. Daar houd ik van. Het vlees is geserveerd op een bedje van hete bliksem en de uiendropcompote. De producten ogen vers, je ziet dat het goede stukken vlees zijn en het is op deze manier ook aantrekkelijk gepresenteerd. 

Smaakt het?: Lekker. Vooral van de biefstuk ben ik fan. Die heeft voor mij precies lang genoeg op de barbecue gelegen. Het vlees is mals en sappig en nog lekker rood, zoals dat hoort bij biefstuk. De dropsmaak van de uiendropcompote is een fijne smaakmaker bij het eten. En die pulled pork? Ook die smaakt goed. Vooral lekker kruidig ook. Met de hete bliksem (stamppot met appel) is niks mis. Als extra smaak is er laurier aan toegevoegd. Één minpunt heb ik wel: Het geheel is wat weinig. En dat is toch wel heel jammer. 

Knoeigevaar?: Nee hoor, dit gerecht is makkelijk te eten zonder te morsen. 

Gezellige plek?: Er heerst een fijne sfeer op de SMKMRKT. Niet gek ook, want het is fijn zitten hier met mooi uitzicht over de Waal. Wel is het ontzettend druk en dat maakt het vinden van een plekje lastig. Overal klinkt muziek op de SMKMRKT. Sfeervol natuurlijk, alleen op het plekje waar wij zitten klinkt de muziek wel héél erg luid. Iets te hard naar mijn idee. 

Prijs?: 9 euro. Op zich geen slechte prijs, maar dan had ik wel een wat grotere portie verwacht. Die is vrij karig. 

Verder nog iets?: Ondanks de lange rij, valt het ontzettend mee hoe lang je moet wachten. De koks zijn snel, maar besteden wel genoeg aandacht aan het vlees. 

    • Ster beoordeling
    • Ster beoordeling
    • Ster beoordeling
    • Ster beoordeling
    • Ster beoordeling
Volledig scherm
Vierdaagsefeesten, zomerfeesten, vierdaagse 2018Mitch eet op de SMKMRKT. Nijmegen, 17-7-2018 . © Gerard Verschooten
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.