Suijkerbuijk Eet: Colombiaanse tamales op de Ramblas

videoOok dit jaar gaat verslaggever Mitchel Suijkerbuijk dagelijks op eetsafari tijdens de Vierdaagsefeesten. Waar moet je zijn en waar niet? Dit keer: Colombiaanse tamales op de Ramblas (Van Schaeck Mathonsingel).

Wat?: Colombiaanse tamales: een mix van kip, aardappelen, maïsdeeg en groenten gevuld in bananenbladeren. 

Hoe ziet het eruit?: Colombiaans eten heb ik niet eerder op en het klinkt vrij exotisch. Wat ik in mijn handen krijg na het bestellen, is een stomend pakketje met aardappelen, kip en vooral veel doperwten en wortelen door elkaar gemixt. Ik had er iets meer van verwacht. Het is een vrij klein bakje en het had wat aantrekkelijker gepresenteerd mogen worden.  

Volledig scherm

Smaakt het?: Prima. De combinatie van het maïsdeeg, met de groenten en de kip zorgt voor diverse smaken door elkaar. Bij het bestellen krijg ik de vraag of ik pittige saus erbij wil. Ik twijfel, maar omdat de ober zegt dat het gerecht 'van zichzelf al smaakvol genoeg is', doe ik dat niet. Stiekem baal ik er een beetje van. Smaakvol is het, maar hier en daar is het wat mat. Het had kruidiger gemogen. 

Knoeigevaar?: Valt mee. En bovendien; je krijgt er een flinke hoeveelheid servetten bij. 

Gezellige plek?: Absoluut. Om je heen is muziek en voor wie houdt van mensen kijken is dit ook een aanrader. Voortdurend lopen feestvierders over de Ramblas naar de stad. 

Prijs? 8,50 euro. Een prima prijs, als het een wat grotere hoeveelheid was. Weinig is het wel. Ik ben niet verzadigd en neem hierna nog ergens een hapje. 

Verder nog iets?  Lang wachten hoeft niet. En de mensen van de foodtruck zijn in voor een gezellig praatje. 

    • Ster beoordeling
    • Ster beoordeling
    • Ster beoordeling
    • Ster beoordeling
    • Ster beoordeling
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.