Suijkerbuijk Eet: tonijnsteak op het Mariënburgplein

VideoOok dit jaar gaat verslaggever Mitchel Suijkerbuijk dagelijks op eetsafari tijdens de Vierdaagsefeesten. Waar moet je zijn en waar niet? Dit keer: tonijnsteak bij Mariënburgplein.

Wat?: Tonijnsteak met couscous, gegrilde groenten en een saus, van de foodtruck van restaurant Why Not.

Hoe ziet het eruit?: Top. Als ik met mijn mes de tonijn doorsnijd, kijk ik tevreden naar het stuk vis. De steak is van binnen donkerrood en dus gelukkig niet te doorbakken. Verder ziet de couscous er heerlijk uit. De gegrilde groenten zijn knolselderij en courgette. Ziet er mooi gegrild uit, alleen zijn het niet veel stukjes.  

Smaakt het?: Perfect. Dit is het beste eten dat ik deze week op heb. De vis is klaargemaakt op de josper grill en dat geeft de vis veel smaak. Doordat de tonijn niet te doorbakken is, zit er veel smaak aan de vis. Het sausje maakt het af. Daar zit een niet te overheersend gembersmaakje aan. De couscous verrast me ook. Normaal ben ik daar geen liefhebber van, maar hier zit een kruidige, mediterrane smaak aan. Heerlijk. De groenten zijn ook lekker op smaak. 

Knoeigevaar?: Valt enorm mee. En anders zijn er servetten zat. 

Gezellige plek?: De meest sfeervolle plek waar ik geweest ben, is dit niet. Toch is de sfeer ook weer niet slecht en wordt er zeker wel werk van gemaakt. Er treedt een bandje op en je ziet veel mensen voorbijlopen.   

Prijs?: 12,50 euro. Dat maakt het ook tot het duurste gerecht van deze week. Best duur voor een snel hapje eten, maar gezien de kwaliteit is het logisch dat het meer kost dan het gemiddelde gerechtje. 

Verder nog iets?: De medewerkers stralen plezier uit in hun werk. Met iedereen maken ze een gezellig babbeltje.  

    • Ster beoordeling
    • Ster beoordeling
    • Ster beoordeling
    • Ster beoordeling
    • Ster beoordeling
Volledig scherm
© Gerard Verschooten
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.