Volledig scherm
Thomas Overdijk (11) uit Lieshout doet mee aan de Nijmeegse Vierdaagse. © Nienke van de Kruijs

Thomas (11) uit Lieshout klaar voor Nijmeegse Vierdaagse: 'Gelukkig nog nooit blaren gehad'

LIESHOUT - Hij zal een van de jongste deelnemers zijn die dinsdag aan de start van de Nijmeegse Vierdaagse verschijnt. Maar Thomas Overdijk (11) uit Lieshout is wel een van de best voorbereide lopers. Hij heeft al 255 kilometers in de benen.

Thomas besloot aan het begin van het afgelopen schooljaar dat hij de uitdaging aan wilde gaan. Heel vreemd was het idee niet. Vader Mark begint dinsdag aan zijn 23ste Vierdaagse van Nijmegen. ,,We gingen altijd al naar papa kijken, dat was leuk om te zien. Nu wilde ik het gewoon zelf proberen", vertelt Thomas. ,,Samen met papa liep ik direct mijn eerste tocht. Dat was op en neer naar Stiphout, dertien kilometer. Ik had na afloop wel last van mijn voeten, maar gelukkig heb ik nog nooit blaren gehad."

Goede wandelschoenen kreeg Thomas later pas, toen het hem lukte om een tocht van twintig kilometer te lopen. ,,Nu heb ik dezelfde als papa."

Thomas sloot zich aan bij het Vteam. Voor de derde keer lopen de honderd jongste deelnemers aan de Nijmeegse Vierdaagse samen in het Vteam. Dit jaar geldt dat voor lopers die geboren zijn in 2006. ,,De V staat voor vriendschap, vrede, vrijheid en vierdaagse. Ik vind dat belangrijke onderwerpen. In het team maak je vrienden voor het leven."

Eigen tempo

In voorbereiding op de vier keer dertig kilometer die Thomas en zijn nieuwe vrienden vanaf dinsdag gaan lopen , kwam het Vteam al verschillende keren bij elkaar. ,,De eerste keer was bij de Nationale Kinderdodenherdenking in Madurodam. Intussen hebben we elkaar beter leren kennen, door onder meer het lopen van verschillende tochten en afgelopen weekend hadden we nog het V-kamp. Ik hoop volgende week vooral veel met Jeroen uit Wijchen samen te lopen."

Want als groep zullen ze niet dagelijks samen de finish bereiken, legt Thomas uit. ,,Iedereen loopt in zijn eigen tempo. Mijn vader loopt de veertig kilometer en ik hoop ook elke dag een deel met hem te kunnen wandelen."

Moeder Gia gaat ook mee, ter ondersteuning. Zij zorgt ervoor dat Thomas elke dag om 06.30 uur aan de start staat en na afloop een voetenbadje krijgt. ,,Vier dagen lopen vind ik wel spannend, maar ik kijk er ook naar uit. Papa zei al dat het overal feest is. Vooral bij de intocht."

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.