Volledig scherm
Aan een stang hangen, hoe lang houd je dat vol? © De Gelderlander

Twee minuten hangen aan een stang, bijna niemand houdt het vol: ‘Het was vrij heftig’

NIJMEGEN - Twee minuten aan een stang blijven hangen: bijna niemand houdt het vol bij de attractie naast de Lindenberg. Stanghangers die de uitdaging aandurven, betalen 5 euro. Blijven zij twee minuten hangen zonder de grond te raken, verdienen ze 50 euro.

,,Niemand heb ik het de dagen dat ik er stond, zien halen. Of dat de andere dagen wel lukte, weet ik niet. Dat zo weinig mensen het halen, zien we bijna nergens. Het komt ook doordat de meesten het met een slok op proberen”, zegt medewerker Hans, die niet met achternaam in de krant wil.

Het zijn er overdag niet veel die de uitdaging aangaan. Vooral aan het eind van de avond proberen feestvierders het. ,,Die hebben dan meestal veel gedronken. Dan willen ze het met hun zatte kop nog proberen. Soms laat ik het mensen niet eens toe om te doen. Dan zijn ze veel te dronken ervoor.”

Ak Mboge uit Gambia is deze donderdag een van de spierbundels die het probeert. Met weinig succes: na 1,5 minuut houdt hij het niet meer vol. ,,Het was vrij heftig. Het ziet er makkelijker uit dan het is. Vooral omdat het nogal gaat wringen bij je handen.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.