De ufo is opgestegen bij De Kaaij.
Volledig scherm
De ufo is opgestegen bij De Kaaij. © DG

Ufo vol plastic afval 'opgestegen' bij De Kaaij

NIJMEGEN - Het is een vreemd gezicht: de ufo van plastic die bovenop de containers van cultureel terras De Kaaij is neergezet. De ufo, die eruitziet als een ruimteschip, is een project van kunstenares Anita Waltman, waarmee zij aandacht wil vragen voor plastic afval op het strand en in rivieren en zeeën, de zogeheten plasticsoep.

2 reacties

 • Anonymous

  3 jaar geleden
  Wij leggen het helemaal niet uit aan de kinderen, laat de meester dat maar doen als ze in China zijn op schoolreisje.
 • Anne

  3 jaar geleden
  Ik kan dit niet uitleggen aan mijn kinderen. Kan dat hele Nijmegen Green Capital ook niet uitgelegd krijgen. Bobo's die elkaar de baantjes en centen doorschuiven en elkaar veren in de reet steken, een blokhut op het Kelfkensbos waar nooit iemand komt, een optreden dat niets te maken heeft met duurzaamheid dat anderhalve ton kostte, een graai uit de subsidiepot om een plastic prul te maken tegen plastic, tonnen plastic op straat gegooid tijdens de vierdaagse en nog meer bobo bijeenkomsten inclusief persbericht waar de bobo's vertellen hoe goed ze bezig zijn. Nijmegen Gebakken Lucht Capital.
 1. Arie Boomsma loopt mee met olympiërs: ‘Bang dat ik om zou vallen’
  FIT NAAR TOKIO

  Arie Boomsma loopt mee met olympiërs: ‘Bang dat ik om zou vallen’

  Topsport vergt niet alleen veel van je lijf, ook mentaal moet je sterk in je schoenen staan. Maar hoe gaat het eigenlijk allemaal in zijn werk als je je klaarmaakt voor de Olympische Zomerspelen? Arie Boomsma liep voor de nieuwe reeks Fit naar Tokio, vanaf vandaag te zien op deze site, mee met diverse olympiërs. ,,Het gaat niet alleen om de sport, maar ook om het brengen van offers en je eigen angsten overwinnen.”
 1. Weer naar de dierentuin maar wel met een negatieve coronatest
  Play

  Weer naar de dierentuin maar wel met een negatieve coronatest

 2. Mark moet na zijn huis ook zijn dumpzaak verkopen: 'Spaarpotje is leeg'
  Play

  Mark moet na zijn huis ook zijn dumpzaak verkopen: 'Spaarpotje is leeg'